cad and calculations

Closed - This job posting has been filled and work has been completed.

Job Description

PROJECT BRIEF: Quality Hotel Restaurant
The Quality hotel chain have commissioned your company to prepare an initial design for a new hotel. The building is to form part of an extensive redevelopment of a former industrial site on the estuary of the River Usk. The building is to include a conference centre/banqueting suite, a feature restaurant projecting over the water, and bedroom accommodation on five floors.
The new building is to be developed on the edge of a dock basin which is to form the basis of a maritime heritage centre. The client envisages exploiting this location by offering customers the view over the basin, in particular through a feature restaurant at first floor level which is to extend out over the water. The water level in the dock basin is maintained at a constant level of approximately 0.5m below ground level by means of a lock which connects to the tidal estuary and the basin walls are constructed of massive masonry blocks which are in good condition. The long façade of the building is to run parallel to the edge of the dock. A basement is not considered feasible due to the high water table and proximity of the dock basin.
The ground floor of the hotel is to provide space for a reception, conference centre, banqueting suite and all their associated services, (see Figure 1). The minimum clear height at ground floor level is 4.5m, which includes an appropriate allowance for services beneath the first floor. The minimum spacing of internal vertical structural elements within the ground floor is to be 5.0m. This spacing limitation does not apply to columns on the external perimeter of the reception, conference and banqueting space. Access to bedroom floors is via a bank of lifts or staircases at each end of the building. The restaurant is accessed via lift and/or stairs near the centre of the building.
At first floor level, the feature restaurant is to project 20m out from the face of the hotel over the water in the dock basin, (see Figure 2). The restaurant is to be extensively glazed on three sides to provide unobstructed views. The projecting restaurant must be supported on a single row of columns (parallel to the long façade of the building) sited in the water, (see Figure 3). The location of this row is to be determined by you. To enhance the outlook from bedrooms on the main block, the restaurant is to be covered by a green roof, but with access restricted to maintenance staff.
The restaurant kitchen is to be situated in the main hotel block adjacent to the restaurant itself. The remainder of the floor is to be occupied by bedroom accommodation.

see attachment

Open Attachment